Februari

 

Med kärlek till februari. Hållbarhet. Natur. Med tempot långsammare. Det finns en norm. Om fart, uppmärksamhet och vilja. Men om jag lyssnar inåt så finns det väldigt lite där som egentligen vill vara högljutt.

Det högljudda är något inlärt. Det lågmälda vibrerar närmare min puls. Jag vill mycket. Men inte längre högljutt. Och inte på bekostnad av någon annan. Jag vill vara med. I allra högsta grad vill jag vara här. Leva. Leka. Göra. Skapa. Utveckla. Upptäcka. Samspela. Förändra. Beröra.


 

Just nu följer jag det mitt hjärta och min mage viskar. Det sägs att vi styrs av tre. Jag benämner dem, magens intuition, hjärtats röst och hjärnans logik. Jag märker att jag försöker att inte lyssna till den sista.

Kanske kommer det finnas saker jag ångrar att jag inte hoppade på. Eller stannade kvar i. Men jag kommer aldrig ångra att jag i första hand valde mina barn. Mitt hjärta. Eller för den delen valde mig själv.

 

 

Den skolan och samhället lärde mig att vara. Oss 80-talister att vara. Den är jag inte längre. Jag följer få normer. Jag vill inte det andra verkar vilja. Kanske är jag annorlunda. Kanske är jag efter min tid. Eller före. Men det spelar ingen roll. Jag är jag och jag vet.

2 Responses to Februari

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *