Om tid och intuition

 

Tid är viktigare än pengar, det kanske kan låta så självklart men är nog ändå inte helt glasklart.

Inte tid som i att hinna mycket eller vara med på allt. Utan tid som i tid att inte göra någonting, inte någonting som kostar pengar eller energi i alla fall.

Vårt samhälle är mycket uppbyggt på prestation, fart, impuls, konsumtion och stress. Allt detta kan ju upplevas så roligt, berikande och tillfredsställande och jag ser hur många omedvetet uppskattar det och hyllar det, jag med ibland. Men om vi tänker efter så inser vi kanske att det inte är bra för oss, inte för oss själva, inte för våra medmänniskor och inte heller för vår jord det där med att jobba mycket, göra mycket och konsumera mycket.

 

Jag tänker att en kan ställa ordet impuls mot ordet intuition, magkänsla, den där tysta rösten som finns där inom oss, som vi hör när allt lugnat ner sig. Det är inte alltid helt enkel att höra den när vi kör med hög fart, nej. Om vi ska höra den tänker jag att det krävs att vi låter allt lugna ner sig lite och att vi inte agerar på första impulsen, kanske inte ens på den tionde impulsen. För det är först då, när allt lugnat sig som vi hör den, den inre rösten, magkänslan, intuitionen.

Nu mer är det den som får styra mig. Inte farten och impulsen. Utan magkänslan. Min intuition.

Som Ingrid Bergman sa det:

“You must train your intuition – you must trust the small voice inside you which tells you exactly what to say, what to decide.”

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *